egyptiskmau.se

Katterna

NO*Gooseberry Fantasea "Sia"

Äntligen! Jag har väntat på "den där" katten och kände mig nu redo. Denna lilla tjej och hennes 5 syskon kom till världen, jag såg hur hon utvecklades och nu kunde jag inte hålla mig längre.

Efter mycket funderande slänge jag ut frågan till Rebekka om hon kunde tänka sig att använda en smoke hona i sin avel så var det en självklarhet, hon hade väntat på frågan! 

En liten supercharmig tjej som är i sista kullen efter Vipe (samma pappa som till Vira).

Snabb som en vessla, superintelligent och otroligt charmig och kärleksfull. 

Hon älskar att ligga och sova i knät, leka i sängen med sin pinne och apporterar de leksaker hon själv väljer ut för dagen. Hon är helt orädd för allt och slänger sig gärna runt huvudet på Raffe när det ska busas ordentligt.

Jag ser fram emot att få visa upp denna lilla sötnosen på utställningar och i framtiden blir det även kullar här hemma igen.

PR GIC NO*Gooseberry Its My Life "Vira":

När jag fick äran att vara kattvakt hos Rebekka då hon skulle till USA, då var Vira endast 3 veckor gammal.

3 små prickebollar var dom som skulle flaskmatas var tredje timma dygnet runt och sen rapas och kissas som små bäbisar måste göra.

Är oerhört tacksam för detta förtroendet och behöver jag säga att ja.. Jag föll pladask!

Hon var väldigt bråkig som kattunge, ville inte göra som hon skulle, inte suga på nappen utan slicka i sig droppe för droppe, ville inte vara still när man kissade henne. Hon fick smeknamet ”Pain in the ass kitty” och det namnet har hon än idag när vi skojar till det =)

Jag ville så gärna ha hem denna flicka och fick fjäska för mitt liv för att få min vilja igenom!

Vira är en riktig ”mammakatt” och hon kan sitta och titta på mig och vi för en konversation fram och tillbaka, hur mysigt som helst =D

Vira har fått 2 kullar och är nu kastrat.

Favoritleksak är en mus som piper fruktansvärt ilskt och högt till Mallis förfäran (han HATAR den). Eller så springer hon omkring ylandes med en virkad leksak i munnen 😉

Favoritmaten är räkor och färskt kött. Favvoplats är på mina ben eller att rulla ihop sig som en boll vid min arm när jag ligger i soffan.

SP NO*Gooseberry Malone DVM "Mallis":

Kastrat hane, väldigt lugn och sansad på utställningar, väldigt busig, men hemma lite tillbakadragen och blyg för främmande. Hans favoritplats är på bänken i köket där han kan spana ut på gården. Han passar också ibland på att komma krypandes upp på min arm och spinner som bara den och ger små ”lovebites” (naffsar på näsan).

Han är lillbossen. Han säger inte mycket och håller sig ofta i bakgrunden men om det är bråk eller lite hård lek mellan de andra katterna så går han emellan och säger ifrån.

Favoritleksaken är hans små räda pompom-bollar, tillräckligt små för att alla samlas under soffan så att de är väl gömda.

Favoritmat / godis är givetvis rå kycklingfilé & räkor!

SP NO*Gooseberry Tiffany "Tiff":

Tiff är en smokeflicka som jag blev störtförälskad i som kattunge. Hon bodde sitt första år i Norge men skulle pga vissa omständigheter omplaceras. Jag var vid denna tidpunketen i väntan på att en snygg smoke avelshona skulle komma till världen men det var inget snack om att denna underbara Tiff skulle få komma hit <3 Hon är helt galen i killar och hänger gärna över axeln när det gosas.

Hon var helt orädd och bara klev rätt in. Hon är en väldigt balanserad och en extremt snäll och lätthanterlig katt.

I september 2014 tog jag med henne på hennes första utställning, jag var så nervös så jag skakade och i tankarna var jag redan startklar med bilen för hemgång innan vi ens hade anlänt till hallen.

Väl inne och förbi veterinärincheckning så var hon extremt nyfiken och betedde sig som om hon aldrig gjort något annat!! Helt otrolig! Hon är född för att showa, älskar det =D

Favoritlek är virkade bolla , eller att sno mina garner och göra en egen trasselboll (ett väldigt trassligt garnystan!). Får man tag på garnet så morrar man som en hund och låtsas vara dödligt allvarlig så ingen annan försöker komma i närheten =) Favoritmat är räkor och kyckling. Men allt slinker ner!

Raffe:

Raffe, även kallad för "Raffe-bus" är en huskatt. Blev dumpad utanför ett katthem i Göteborg där jag är volontär.

Han var då ca 14 veckor och fick sitt födelsedatum satt till 17/5 2017. Han följde med till veterinären och fick en ordentlig genomgång med sitt vaccin samt chip. 

Efter veterinärbesöket fick han följa med mig hem som jourkatt, detta gick över förväntan och han fick såklart stanna.

Idag är han grundvaccinerad, avmaskad, chippad och registrerad, kastrerad samt öronmärkt! 

Hans energinivå är helt otrolig, den switchar beroende på vem han väljer att leka med för stunden.

Han är även en typisk tonåring, noll respekt för nej och allt är ofarligt samtidigt som han är extremt sällskaplig och kärvänlig. 

Raffe har fått sitt egna lilla huskattsbevis vilket innebär att han kommer få testa på livet som utställningskatt.

Han leker med allt och när det kommer till mat är han en riktig dammsugare. 

Omplacerade

CH Emau’s Chasing The Moon "Pan":

Han är extremt snäll och trygg i sig själv, väldigt gosig och sprallig. Vill hellre bli buren och pussad på än att springa fritt på golvet.

Han är ett fullkomligt matvrak! Det går inte lämna någon mat framme, inte heller tomma förpackningar, då hamnar dom överallt utom där de ska vara =P Men han är väldigt clever, han vet att nej är nej och är det nej är det ingen idé att tjafsa.

Pan är en avelshane hämtad från Virginia, USA. Uppfödare är Melanie.

Favoritleksaker är en nekofly som han vaktar med sitt liv. Favoritmaten är allt allt och allt och det skall gå fort, gärna serveras redan igår. Favoritplatsen är i knät eller famnen där man kan bli pussad bakom öronen.

Pan fortsätter sin avelskarriär i USA och flyttade i början av januari 2017

No Comments

Add a Comment